NGFdMGJcLWVcNaF6NGV7LGxdLTcsynIkynwdxn1c
Ağ Güvenliğinde Web Güvenliği Tehditleri

Ağ Güvenliğinde Web Güvenliği Tehditleri

Ağ Güvenliğinde Web Güvenliği Tehditleri: Yaygın Saldırı Yöntemleri

Siber suçlular, web güvenliğinden yararlanmak için çok çeşitli yöntemler kullanır. En sık dağıtılan web güvenlik tehdidi türlerinden bazıları şunlardır:

E-dolandırıcılık

E-dolandırıcılık saldırılar, e-posta, kısa mesajlar veya sosyal medya mesajlaşma siteleri aracılığıyla kullanıcıları hedefleyen saldırganları içerir. Hesap numaraları, kredi kartı verileri ve oturum açma kimlik bilgileri gibi hassas bilgilerden vazgeçmeleri için kullanıcının güvendiği bir gönderici gibi davranırlar. Başarılı bir kimlik avı saldırısı, siber suçluların kurumsal ağlara yetkisiz erişim elde ederek iş verilerini çalmalarına olanak tanıyarak da sonuçlanabilir. 

Kimlik avı en yaygın olarak e-posta yoluyla gerçekleştirilir ve bu en önemli yol olmaya devam etmektedir. saldırı vektörü

Fidye yazılımı

Fidye  yazılımı, bir saldırganın kurbanının verilerini veya bilgisayarını rehin almasıyla sonuçlanan bir kötü amaçlı yazılım biçimidir. Saldırgan, kurbanı bir fidye ücreti ödemediği sürece verilere erişimi engellemek, verileri bozmak veya yayınlamakla tehdit eder. 

Fidye yazılımı saldırıları, genellikle kullanıcının bilgisayarını kötü amaçlı yazılım indirmeye yönlendiren kötü amaçlı ekler veya bağlantılar içeren kimlik avı e-postaları yoluyla başlatılır. Cihaz, şifrelenecek dosyaları arayan ve kullanıcıların bunlara erişmesini engelleyen kötü amaçlı yazılımdan etkilenir. Fidye yazılımları ayrıca, kullanıcılar farkında olmadan cihazlarına kötü amaçlı yazılım indiren virüslü bir web sitesini ziyaret ettiklerinde ortaya çıkan, arabayla indirme yoluyla da yayılır. 

SQL Enjeksiyonu

Yapılandırılmış Sorgu Dili (SQL), veritabanlarını aramak ve sorgulamak için kullanılan bir bilgi işlem dilidir. SQL enjeksiyonu, saldırganların uygulama kodundaki güvenlik açıklarından yararlandığı bir web güvenlik tehdididir. Saldırganlar bunu, uygulamanın SQL veritabanına iletilen bir web sitesindeki oturum açma kutuları gibi standart çevrimiçi form alanlarına bir SQL sorgusu ekleyerek başarır. 

SQL enjeksiyon saldırıları, WordPress eklentileri gibi paylaşılan kod tabanlarındaki güvenlik açıklarından yararlanmayı başardı. Koddaki bir güvenlik açığı, kodu kullanan yüzbinlerce web sitesinin saldırıya uğramasına neden olabilir. Saldırganlar, müşteri dosyaları ve finansal bilgiler gibi kurumsal verileri çalmak için bu web güvenlik sorununu kullanır.

Siteler Arası Komut Dosyası Çalıştırma

Siteler arası komut dosyası oluşturma (XSS), saldırganların güvenilir web sitelerinde kötü amaçlı komut dosyaları yürütmesine olanak tanıyan bir web güvenlik sorunu biçimidir. Bir XSS saldırısında, kötü amaçlı kod göndermek ve kullanıcı etkileşimlerini tehlikeye atmak için web uygulamaları veya sayfaları kullanılır. Saldırgan daha sonra kötü amaçlı etkinlik gerçekleştirmek, kurumsal bilgilere yetkili erişim elde etmek veya verilerini çalmak için bir kullanıcının kimliğini ele geçirebilir. 

XSS saldırılarında kullanılan komut dosyası, kullanıcıların tarayıcılarının kötü amaçlı etkinlikleri tanımlamasını engeller. Saldırgan bu nedenle kullanıcının çerezlerine, hassas verilerine ve tarayıcılarında saklanan oturum belirteçlerine göz atmakta serbesttir. 

Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırısı

DDoS saldırısı, saldırganların hizmeti kesintiye uğratmak ve web sitelerini çevrimdışı duruma getirmek için büyük hacimli internet trafiğine sahip sunucuları doldurmasını içeren bir   web güvenlik tehdididir. Sahte trafiğin büyük hacmi, hedef ağın veya sunucunun aşırı yüklenmesine ve bu da onları erişilemez hale getirmesine neden olur.

DDoS saldırıları genellikle hoşnutsuz çalışanlar veya sunucularını çevrimdışı duruma getirerek bir kuruluşa zarar vermek isteyen bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilir. Diğerleri, siber zayıflıktan yararlanma eğlencesi için yapılır ve birçok DDoS saldırısı, belirli kuruluşların rakiplerinden bilgi çalması gibi, finansal olarak motive edilir. Bir fidye yazılımı saldırısının parçası olarak da kullanılabilirler.

Virüsler ve Solucanlar

Virüsler ve solucanlar, bilgisayarlar ve ağlar aracılığıyla yayılan kötü amaçlı programlardır. Her ikisi de bir saldırganın sistemlerden veri çalmasına izin veren yazılım güvenlik açıklarından yararlanır. Virüsler ve solucanlar, bir saldırganın yetkisiz erişim elde etmek, dosyaları bozmak ve bir şirkete daha geniş çapta zarar vermek için kullanabileceği sistemlere arka kapılar da yükler.

Özellikle solucanlar, sunucuların, sistemlerin ve ağların aşırı yüklenmesine ve arızalanmasına yol açan büyük miktarda bilgisayar belleğini ve ağ bant genişliğini tüketir. Solucanlar bağımsız olarak çalışabilir ve sistemler arasında yayılmalarına olanak tanır, ancak bir virüs, kötü amaçlı etkinlik yürütmek için bir ana bilgisayar gerektirir.

Casus yazılım

Casus  yazılım, kullanıcılardan ve cihazlarından veri toplayan ve ardından bunları üçüncü taraf kişilere izinsiz olarak gönderen bir kötü amaçlı yazılım türüdür. Casus yazılımlar genellikle hassas bilgileri toplar ve bu bilgileri kar elde etmek için kullanabilen reklamcılar, veri toplama firmaları ve siber suçlularla paylaşır. Ayrıca banka hesapları, kredi kartı numaraları, oturum açma kimlik bilgileri ve internet kullanım bilgileri gibi kullanıcı verilerini çalmak ve satmak veya daha geniş kapsamlı taahhütlerde bulunmak için kullanılır. kimlik dolandırıcılığı  ve kimlik sahtekarlığı.

Casus yazılımları tespit etmek zor olabilir ve cihazlara ve ağlara ciddi zararlar verebilir. Ayrıca bir işletmeyi savunmasız bırakabilir veri ihlalleri, cihaz ve ağ performansını etkiler ve kullanıcı etkinliğini engeller.

Ağ Güvenliğinde Web Güvenliği Tehditleri - Akblog.net
Ağ / Web Güvenliği 

Kaynak: siberguvenlik.akblog.net

3 yorum

  1. Web Güvenliği Tehditleri
    Web Güvenliği Tehditleri 10 Şubat 2023 08:28

    Ağ Güvenliğinde Web Güvenliği Tehditleri: Yaygın Saldırı Yöntemleri
    Siber suçlular, web güvenliğinden yararlanmak için çok çeşitli yöntemler kullanır. En sık dağıtılan web güvenlik tehdidi türlerinden bazıları konumuz da verilmiştir.

    • Siber Güvenlik
      Siber Güvenlik 10 Şubat 2023 14:03

      SQL Enjeksiyonu
      Yapılandırılmış Sorgu Dili (SQL), veritabanlarını aramak ve sorgulamak için kullanılan bir bilgi işlem dilidir. SQL enjeksiyonu, saldırganların uygulama kodundaki güvenlik açıklarından yararlandığı bir web güvenlik tehdididir. Saldırganlar bunu, uygulamanın SQL veritabanına iletilen bir web sitesindeki oturum açma kutuları gibi standart çevrimiçi form alanlarına bir SQL sorgusu ekleyerek başarır.

  2. Başvuru Noktası
    Başvuru Noktası 20 Ocak 2024 16:38

    Güzel bir alan.

Destekleyen Kuruluşlar

Haber | Haber | Haber | Haber | Haber | SEO |
Whatsapp üzerinden iletişim kur